21 Ocak 2014 Salı

Dünyanın en garip yemekleri

Herkesin damak zevki farklıdır sözüne katılıyoruz. Ancak öyle tarifler var ki bırakın yemeyi adını bile duymak tüyleri diken diken edebiliyor. İşte dünyanın en garip yemekleri...

1. Kızarmış Tarantula - Kamboçya

kizarmis-tarantulaBüyük, tüylü bacaklı ve zehirli bir örümcek olan tarantula Kamboçya mutfağında kızartılarak hazırlanıyor. Üstelik tadının enfes olduğunu söyleyenler de mevcut. Sarımsak ve tuzlu bir sosa bandırılıp kızgın yağa atılarak hazırlanan kızarmış tarantulanın genellikle sadece kolları ve üst gövdesi yeniliyor.

 

 

 

2. Yüzyıllık yumurta - Çin

yuz-yillik-yumurtaMilenyum yumurtası olarak da adlandırılan ördek veya tavuk yumurtaları kül, kil ve tuzdan hazırlanan özel bir karışım içerisinde aylarca bekletiliyor. İşlem sonrasında yumurtanın beyazı kahverengi jöle kıvamında bir hal alıyor ve sarısı yeşil renge dönüyor.

 

 

 

3. Balut - Filipinler

balutBalut, döllenmiş ördek yumurtasından yapılan ilginç bir yemek. Yani içerisinde canlı bir ördek yavrusunun bulunduğu yumurtalar kaynatılıyor ve servis ediliyor. 17. günlük yumurtadan hazırlanan bu yemek Filipinler'i ziyaret ettiğinizde karşınıza çıkabilir.

 

 

 

4. Durian - Çin


duarinGüneydoğu Asya'da yetişen bu meyve görünüşüyle deniz kestanesine benziyor. Sarı rengi lezzetli hissi uyandırsa da kokusu öyle dayanılmaz ki havaalanına girişi bile yasaklanmış. Kokusunun lağım, çürümüş et ve kirli çoraba benzediği söyleniyor

 

 

 

5. Escamoles - Meksika

escamcolesDev siyah bir çeşit karınca yumurtasından hazırlanan bu yemeğin keçi peyniri tadına sahip olduğu söyleniyor.

 

 

 

6. Kan çorbası - Vietnam

kan-corbasiVietnam'ın geleneksel çorbası olan Tiet  Cahn yani Kan Çorbası, tavuk kursağı, çiğ ördek kanı ve bir kaç baharat ile hazırlanıyor. Yemeden önce dondurulması ve jöle kıvamına gelmesi bekleniyor.

 

 

 

7. Canlı Kobra Kalbi - Vietnam

kanli-corbaVietnamlılardan ilginç bir yemek daha. Geleneksel olarak adlandırılmasa da Vietnam'ın bazı kesimlerinde kobranın güç ve kudretini alacağına inanan insanlar tarafından tüketiliyor. Yenildiği esnada hala atıyor olmasına özen gösteriliyor.

 

 

 

8. Akrep Çorbası - Çin

akrep-corbasiÇin'in güneyine ait bu geleneksel çorbada akrep kullanılıyor. Pişirilirken zehri yok edilen çorbayı sadece görmek bile pek çok kişiyi ürkütmeye yetiyor.

 

 

 

9. Casu Marzu - İtalya

casu-marzuCanlı sinek larvalarıyla dolu fermente bir koyun peyniri olan Casu Marzu, oldukça sert ve aromalı bir tada sahip.

 

 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder