2 Şubat 2014 Pazar

YOĞURTLU PAZI KAVURMASI

yogurtlu-pazi-kavurmasiMalzeme Listesi;


1- 1 bağ pazı

2- 1 bağ pancar sapı

3- 1 adet kuru soğan

4- 1 çay bardağı zeytinyağı

5- 1 kase yoğurt

6- 2-3 diş sarımsak

7- kuru nane ve toz kırmızı biber

8- 2 kesme şeker ve tuz


Yapılışı;


Pazıları ve pancar saplarını yıkayıp doğradıktan sonra ince ince doğruyoruz.

Ocağın üzerine koyduğumuz tencerenin içine soğanlarla beraber zeytinyağını

koyup soğanları hafif öldürüyoruz. Daha sonra önce pancar saplarını içine

atıp döndüre döndüre kavurmaya başlıyoruz. Sonra pazının sap kısımlarını

içine koyup onuda diğeriyle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. En son pazının

ince kıyılmış yapraklarını da içine atıp kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada

içine tuzunu ve şekerini koyuyoruz hiç su koymuyoruz kendi yağında ve suyunda

bir On dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra

sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz ve içine arzuya göre kuru nane ve toz

kırmızı biber katıyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz.


Meze veya zeytinyağlı bir yemek olarak tüketeceğimiz oldukça lezzetli,

bir o kadar da sağlık dolu Ege Yöresine has bir lezzettir. Pancarın sağlık ve

vitamin açısından çok zengin olduğu bilinmekle birlikte ne yazık ki mutfaklarımızda

fazla yer almamaktadır. Oysa ki; girdiği yeri aynı zamanda da pembeye boyayarak

gözlerimize bir pembe şölen yaşatmaktadır. Pazı da vitamin mineral yönünden

zengin olmakla birlikte posa yönünden de zengindir.

İşte Pazı ve pancarın müthiş uyumu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder