20 Aralık 2013 Cuma

Pekmezin Faydaları Nelerdir?



pekmezPekmez genellikle, üzüm, dut ya da incir gibi meyvelerin ezilip kaynatılmasıyla elde ediliyor. Anadolu’ya has bir şurup olan pekmezin en tatlısı üzüm pekmezidir. Dut pekmezi ise, üzüm pekmezine biraz daha acımsı tadı olan bir şuruptur.

Pekmezin neden koyu renkli olduğunu hiç merak ettiniz mi? Pekmez içerisine eklenen meyvelerin şekerlerin kararmasıyla koyu bir kıvam almaktadır.

Peki, pekmezin sağlığa faydası var mı diye merak ediyor musunuz?

Evet, pekmez sağlık için de çok faydalı bir şuruptur.

İşte pekmezin faydaları:

Pekmez mükemmel bir demir kaynağıdır.

Özellikle hamilelik döneminde azalan, vücuttaki krom oranını dengeler. Yaşlılık dönemlerinde de vücutta krom oranı azalmaktadır. Pekmez bunu da dengelemektedir.

İnsan vücudunun günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacını pekmez tek başına karşılayabilmektedir.

Pekmez iyi bir enerji kaynağıdır. Karbonhidrat bakımından zengin olan pekmez kilo da yapmaktadır.

Peki, doğal pekmez nasıl olur?

Doğan pekmezin kıvamı koyudur. Rengi parlaktır. Hile olmayan pekmezin üst kısmı köpüklü durmaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder