23 Aralık 2013 Pazartesi

Patatesli Ispanak Rulo

Ispanaklı ruloMalzemeler

  • Ispanaklı harç için:

  • 400-450 gr. ıspanak

  • 1 dilim tost ekmeği ya da ekmek

  • 1 yemek kaşığı galeta unu

  • 4 adet yumurta

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Tuz karabiber

  • Patates püresi için:

  • 3 adet orta boy patates

  • 2 kaşık tereyağı

  • 1 çay bardağı süt

  • Tuz, karabiber


Tarif

  • Ispanağı ayıklayıp bol suda yıkayın.

  • Daha sonra mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.

  • Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.

  • Ekmeği suda ıslatıp suyunu iyice sıkın.

  • Ispanak püresi, ekmek, galeta unu, sıvıyağ, yumurta sarılarını, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.

  • Yunurta aklarını bir tutam tuz ile iyice çırpın ve köpürtün.

  • Ispanak püresine ekleyerek tahta bir kaşıkla yavaşca karıştırın.

  • Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine karışımı yayın.

  • Daha önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.

  • Ispanaklı karışımı fırından çıkarır çıkarmaz rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.

  • Patatesli harç için;

  • Patatesleri soyup haşlayın.

  • Sıcakken ezerek püre şekline getirin.

  • İçine tereyağı tuzu ve sütü ileve ederek karıştırın.

  • Soğumuş olan ıspanak püresini açın yağlı kağıttan çıkarın.

  • Daha sonra hazırlamış olduğunuz patates püresini ıspanaklı zemine yayıp tekrar sıkıca rulo şeklinde sarın.

  • 4-5 cm kalınlığında dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder