19 Aralık 2013 Perşembe

Domatesli Ladenia

Domatesli LadeniaMalzemeler

  • 200 ml ılık su

  • Yarım paket yaş maya

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 3~3.5 su bardağı un

  • Yarım su bardağı zeytinyağı

  • Üzeri için

  • 3 dilimlenmiş domates

  • 1 kırmızı soğan (ince doğramış)

  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

  • Taze çekilmiş karabiber

  • Kuru kekik

  • Taze kekik


Tarif

  • Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın.

  • Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun.

  • Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın.

  • 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın.

  • Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.

  • Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın.

  • Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

  • Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder